Elkészült a dízel Renault Megane RS

Vágólapra másolva!
A Renault elkészítette a legsportosabb Mégane dízel változatát, amit egy 175 lóerős, kétliteres dízelmotor mozgat, meglehetősen vehemensen.
Vágólapra másolva!

A Megane Renault Sport dCi-ben a francia márka legerősebb négyhengeres dízelmotorja kapott helyet, ami 175 lóerős teljesítménnyel, és már kétezres fordulatszámtól 360 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. A gyár szerint 6.5 liter gázolajat kér 100 kilométeren az autó, de a valóság valahol nyolc liter körül lehet. Futóművét és kormányzásának rásegítését a nehéz dízelmotor követelményeihez hangolták a Renault mérnökei, így majdnem olyan jó lesz vezetni, mint a benzines turbót. Külső jegyekben alig van különbség a két változat között, a dízel is megkapta a légterelő készletet, a középen kivezetett, dupla kipufogót és a 18 colos könnyűfém keréktárcsa garnitúrát.

A hatsebességes manuális váltóval a Megane Renault Sports dCi 8.3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, végsebessége 220 km/óra felett van. Sajnos a hazai kereskedő nem tervezi az autó forgalmazását, pedig jó konkurenciát teremthetne vele a Seat Leon FR és a Skoda Octavia RS dízel változatának.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]