Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Júniustól kapható a Nissan Tiida

Vágólapra másolva!
A Nissan Europe bejelentette, hogy alsó-középkategóriás Tiida elnevezésű kompaktját júniustól számos európai országban is piacra dobja. Az Amerikában Versa néven már régebb óta kapható autó kétféle karosszériaváltozatban, 3 fajta motorral lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

A Nissan az Almera és Primera vásárlói körének tanulmányozása után választotta ki azokat a piacokat ahol a gyártó mexikói üzemében készülő Tiida sikeres lehet. Az Írország és Finnország mellett főleg közép- és kelet-európai autókereskedésekbe érkező autó ár szempontjából a 3 169 000 Ft-ról induló Note és a 4 577 000 Ft-ért kapható Qashqai közé esik majd, és célközönségét is azok a vásárlók képezik akiknek az előbbi két autó nem felelne meg. A visszafogott megjelenésű Tiida legfőbb pozitívumainak a Nissan által tradicionálisan fontosnak tartott kényelem, nagy belső tér, és a praktikusság tekinthető.

A Tiida szűkös motorválasztéka egy 1,6 literes 110 lóerős, illetve egy 1,8 literes 126 lóerős benzinmotorból és egy 1,5 literes 105 lóerős dízelből áll. A Nissan reményei szerint az Amerikában is szépen fogyó autóból Európában évi 30 000 darab talál majd gazdára.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről