Lebukott a Porsche Panamera

Vágólapra másolva!
A svéd Auto Motor & Sport c. szaklap munkatársai Göteborg utcáin kapták lencsevégre az első négyajtós, lépcsős hátú Porschét.
Vágólapra másolva!

Bár az autó valószínűleg csak a 2009-es Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, a tesztelés már javában folyik Európában. A Svédországban lefényképezett, erősen álcázott Panamera formaterve a képek alapján nem lóg majd ki a zuffenhauseni márka egyéb típusainak sorából, mert lépcsős hátú forma ellenére is alacsonyan tartották a tetővonalat, és megmaradt a jellegzetesen porschés orr-rész is. Hátul a vastag C oszlop, a ledes lámpák és a dupla kipufogó hangsúlyozzák a sportosságot. Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású limuzin mozgatásáról a Porsche Cayenne átdolgozott erőforrásai gondoskodnak majd, az alapmodellben a 3,6 literes, Volkswagen V6-os lesz, amit 75 ezer euró körüli áron hoznak majd forgalomba. Természetesen nem hiányoznak majd az igazi Porsche motorok sem, a 4,8 literes V8-as szívó és turbós változatban is elérhető lesz, az utóbbi teljesítménye az 500 lóerőt is meghaladhatja. Egyes pletykák szerint azonban a ma már nem gyártott Carrera GT V10-es, 605 lóerős motorja is belekerülhet a Panamerába. A Porsche sportszedánját a Cayenne-hez hasonlóan Lipcséban szerelik majd össze, évente 20 ezer darabot szeretnének eladni belőle a németek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Kémfotón a Porsche Panamerahttp://www.origo.hu/auto/20060914kemfoton.htmlA VW készíti a Porsche Panamera karosszériájáthttp://www.origo.hu/auto/20060523avw.htmlA Porsche elindítja a Panamera gyártásáthttp://www.origo.hu/auto/20050728aporsche.html