Minden kiderült az új Renault Twingoról

Vágólapra másolva!
A Renault a Genfi Autószalonon mutatta be a népszerű miniautó második generációját. A csúcsmodellt 100 lóerős turbómotor hajtja.
Vágólapra másolva!

A modern autóiparban nagyon kevés modellnek van olyan hosszú modellciklusa, mint a régi Renault Twingónak: az aranyos apróságot 1993-ban mutatták be, az azóta eltelt 14 év alatt normális esetben már két komplett modellváltásnak kellett volna történnie. Az egyedi forma és a csúsztatható hátsó ülések miatti zseniális térkihasználás azonban folyamatosan fenntartotta a - főként női - vásárlók érdeklődését, így csak most szánta el magát a Renault az új nemzedék bevezetésére. Minden dimenziójában nőtt egy kicsit az autó, a hossz 3,6 méter lett, ami 6 centivel több a legfőbb konkurensnek számító Fiat Panda hasonló méreténél. Az új Twingóban négy különálló ülés várja az utasokat, de szerencsére továbbra is lehetőség van a hátsó székek csúsztatására egy 22 centiméteres sín segítségével. Ennek függvényében a csomagtartó térfogata négy üléssel 165 és 285 liter között változik, de lehajtott hátsó ülésekkel már 959 liternyi tér áll rendelkezésre. Megmaradt a középre helyezett, digitális műszerfal is, egyedül a fordulatszámmérő kapott analóg órát, ami Toyota Aygóhoz hasonlóan a kormányoszlopból nő ki. Hat felszereltségi szint közül választhatnak majd a vásárlók, a gazdagabb kivitelekben olyan elemek is lesznek, mint a Bluetooth telefon kihangosító, a xenon fényszórók, az automatikus klímaberendezés, a sebességtartó automatika, az oldal- és függönylégzsákok, az eső- és fényérzékelők, vagy az USB és iPod csatlakozók.

Kezdetektől fogva két változatban készül majd a szlovéniai Renault gyárban az új Twingo, mert a normál változat mellett megjelenik a sportos GT kivitel is. Ezt a verziót nemcsak a 15 colos alufelnik és a krómdíszítések különböztetik meg a mezei kivitelektől, hanem az 1,2 literes, 100 lóerős turbómotor is. A sportos erőforráshoz rövidebb áttételezésű váltót kapcsolnak, de a GT vegyes fogyasztás még így sem éri el majd el a hat litert a gyár szerint. A gyengébb Twingókba az 1,2-es, szívó benzinmotor, (60 és 75 lóerővel), illetve az 1,5 literes dCi dízel 65 lóerős változata kerülhet. A tervek szerint az új Renault Twingo már idén tavasszal megérezhet a Renault kereskedésekbe.


Képen az új Renault Twingohttp://www.origo.hu/auto/20070108kepen.htmlÚj Renault Twingo Párizsbanhttp://www.origo.hu/auto/20060928ujrenault.htmlKémfotón az új Renault Twingohttp://www.origo.hu/auto/20060705kemfoton.html