Vágólapra másolva!
A világ legerősebb és leggyorsabb négyajtós luxusautóját alkotta meg az amerikai Currency Motors, amikor az 500 lóerős BMW M5-ből két turbófeltöltő beépítésével egy 810 lóerős szörnyeteget kreáltak.
Vágólapra másolva!

Akinek kevés lenne az M5-ös BMW gyári 500 lóerős teljesítménye, az a legjobban akkor jár, ha meg sem áll Kaliforniáig és felkeresi a Currency Motors nevű tuningcéget. A derék amerikai szakemberek 810-re pumpálták fel a lóerők számát két turbófeltöltő segítségével, amelyeket az autó alá, közvetlenül a kipufogók mellé szereltek. A cég indoklása szerint erre azért volt szükség, mert elöl túlhevítette volna a motorteret a két feltöltő.

A 350 ezer dolláros, azaz mintegy 67 millió forintos számla tartalmazza még a saját fejlesztésű intercoolert (kissé szebben: töltőlevegő-hűtőt) és az egyedi kipufogórendszert is, amely vélhetően elég kellemes orgánumot kölcsönöz a V10-es motornak. Az autó beltere ugyancsak extravagánsra sikeredett, ugyanis krokodilbőr betétek dobják fel a hangulatot. Akit nem riasztott el a vételár, és szeretne egy olyan autót a garázsában tudni, amely elméletileg 383 km/órával is képes száguldani, az mielőbb vegye fel a kapcsolatot a tuningcéggel, ugyanis a tervek szerint mindössze 10 darab megvadított M5-öst készítenek.