Nyújtott és páncélozott Mercedes csúcsmodell

Vágólapra másolva!
A stuttgarti márka az aktuális S-osztályból is elkészítette a nyújtott Pullman-változatot, amelyet ráadásul még páncélozással is elláttak.
Vágólapra másolva!

A Pullman elnevezést eredetileg az American Pullman Palace Car Company által gyártott, luxusfelszereltségű vasúti kocsikra használták, de 1928 óta a Mercedes az autók között is meghonosította a nevet. Az első Pullman Mercedes 1928-ban készült el a W 08/460 Nürnberg modell alapjain, különlegessége a nyújtott tengelytáv, és a hátsó részben kialakított fényűző utastér volt, négy szembe fordított üléssel. Ezt a hagyományt azóta is tartja a stuttgarti márka a Pullman-modelleknél, a legújabbat, a W221-es kódjelűt az S600-ból alakították ki.

A betoldás és a páncélzat miatt jelentősen meg kellett erősíteni a karosszériát, hogy a Pullman torziós merevsége és menettulajdonságai is méltóak legyenek a Mercedestől elvárt szinthez. A Guardnak hívott, komplett páncélozás egyébként teljes védelmet nyújt a bent ülőknek a kézi fegyverekből kilőtt lövedékek, a repeszgránátok és a kézigránát ellen is. Terrortámadás esetén defektmentes abroncsok, önmagát elzáró üzemanyagtartály, és automatikus tűzoltóberendezés javítja az utasok esélyeit. Az első példányokat 2008-ban vehetik át magas rangú tulajdonosaik.