Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatkozik be a háromkerekű, félig motor, félig autó Carver One. A csodamasina eleje a stabil hátsó kerekektől eltérően akár 45 fokos dőlésre is képes.
Vágólapra másolva!

A négykerekűek biztonságát és stabilitását a motorok dinamizmusával keresztező Carver One már régóta létezik, a szériaérett változat hivatalos premierje azonban csak most márciusban lesz. A háromkerekű járgány különlegessége az úgynevezett "dinamikus járműirányító" (Dynamic Vehicle Control) rendszer, mely a masina kanyarokban való billenésének mértékét szabályozza. A Carver One dőlésszöge a sebességtől függően akár 45 fok is lehet, így a háromkerekű kanyarsebessége egy szupersportautóéval vetekszik.

A meglehetősen könnyű, alig 670 kg-os Carver One egy mindössze 68 lóerős és 100 Nm-es nyomatékkal rendelkező kis négyhengeres motort kapott, mellyel 8,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót. A szerény teljesítmény ellenére a háromkerekű végsebessége 185 km/óra, míg fogyasztása nem éri el a 6 litert. A meglehetősen spártai beltérben egy mp3-lejátszós hifi és navigációs rendszer jelenti az extrákat, ám vélhetően többre nem is vágynak majd a leendő tulajok, hiszen ebben az esetben a vezetési élmény a lényeg. A Carver One körülbelül 41 600 eurós áron kerül forgalomba Nyugat-Európában, a hazai bevezetésről egyelőre nincs információnk.

Gondok a Volkswagen háromkerekűjévelhttp://www.origo.hu/auto/20060515volkswagen.htmlTesztelik a VW háromkerekű sportautójáthttp://www.origo.hu/auto/20060320tesztelik.htmlHáromkerekű élményautó a Volkswagentőlhttp://www.origo.hu/auto/20060105volkswagen.htmlHáromkerekű roadster a Peugeot-tólhttp://www.origo.hu/auto/20050829haromkereku.html