47 év autózás jogosítvány nélkül

Vágólapra másolva!
Egy holland férfi 47 éven át vezetett autót jogosítvány nélkül, mígnem egy rutinellenőrzésen lebukott. A 47 évnyi jogosítványmentes vezetés egyébként messze nem világcsúcs, azt egy dán férfi tartja 55 esztendővel.
Vágólapra másolva!

Az immár 62 esztendős illetőt életében többször is megállították rendőrök, ám nekik mindig a bátyjaként mutatkozott be, akinek van jogosítványa. A héten azonban nem elégedtek meg ennyivel a rendőrök, pontosan ellenőrizték személyazonosságát, és kiderült, hogy 15 éves kora óta engedély nélkül autózik. Hogy milyen büntetés vár rá, arra nem tért ki az AFP francia hírügynökség, de a jogosítványát biztos nem veszik el.

A jogsi nélkül vezetők nemzetközi toplistája:

  • A 47 évnyi jogosítványmentes autóvezetés messze nem világcsúcs, azt egy dán férfi tartja 55 esztendővel. Az illetőt 2003 nyarán csípték el, 74 éves korában, rutinellenőrzésen. Kiderült, hogy kamiont is vezetett, és többször járt külföldön, mégsem bukott le korábban.
  • Németország eddigi rekordere 45 évet produkált, viszont feltehetően világelső a jogosítvány nélküli autós oktatók kategóriában. 43 éven át tanított, mígnem 2004-ben koccanásos baleset miatt derült ki a papírhiány. Ő legalább megpróbálta letenni az autóvezetői vizsgát 1963-ban, de megbukott, újabb vizsgához viszont nem volt bátorsága - csak az oktatáshoz.
  • Portugália "bajnoka" 35 évnyi vezetéssel sosem karambolozott, ő is rutinellenőrzésen bukott le, autóvezetői pályafutásának starthelyén, szülővárosában. "Extrája": sofőrként is dolgozott éveken át Svájcban.
  • A portugál rekorderrel azonos teljesítményt, ugyancsak 35 évnyi vezetést produkált a svájci bajnok.
  • A nők mezőnyében Izraelé a világelsőség: 84 éves korában elcsípett néni tartja a csúcsot 30 esztendei jogosítványmentes vezetéssel.