Tudjon meg mindent a használt autók behozataláról!

Vágólapra másolva!
Idén egy sereg dolog megváltozott a használt autók importjával kapcsolatban. A jogszabályokban és adótáblákban sokszor nehéz kiigazodni, ezért kérdezzen egy szakértőtől!
Vágólapra másolva!

Február 15-én, csütörtökön Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke válaszol a Vendégszobában olvasóink kérdéseire a használt gépjárművek behozatalával kapcsolatban. A témának az ad aktualitást, hogy idén január 1-től - az Európai Unió nyomására - megszűnt a használt autók importjára vonatkozó évjárat-, illetve környezetvédelmi korlátozás, így Euro 1 vagy annál károsabb osztályba sorolt autók is bejöhetnek legálisan.

Szintén lényeges változtatás, hogy február 5-én életbe lépett az új regisztrációs adótörvény, továbbá február 15-én lép hatályba a regisztrációs adó részleges visszatérítéséről szóló törvény, amelynek értelmében az államnak vissza kell térítenie a használt autókra korábban kivetett indokolatlanul magas és már beszedett regisztrációs adó jogalap nélküli részét. Ez mintegy 60 ezer használt autót érint, és 8-10 milliárd forintos kiadást jelent majd a kincstár számára.

Ha esetleg nem lesz gépközelben csütörtökön 11 és 12 óra között, akkor küldje el kérdését előre erre az e-mail címre és mi feltesszük Fojt Attilának.