Újabb kínai autógyár Oroszországban

Vágólapra másolva!
A kínai Chery Automobile 2009-ben egy újabb autógyár létesítését tervezi Oroszországban. Kalinyingrádi üzemben évente 200 ezer autót fognak gyártani, amelyek egy részét exportra szánják. A beruházás 200 millió dollárba kerül, az építkezés már az idén elkezdődhet.
Vágólapra másolva!

Kína legnagyobb autóipari vállalatának jelenleg hat összeszerelő üzeme van külföldön, Oroszországban, Ukrajnában, Iránban, Brazíliában, Egyiptomban és Malajziában. Kalinyingrádban már gyártanak Chery márkájú autókat az Avtotor üzemében, ahol egyebek mellett a BMW, a GM és a Kia számára is dolgoznak. Az üzemben tavaly már 12 ezer Cheryt gyártottak, egy évvel korábban még csak 1700-at.

A Chery tavaly decemberben szándéklevelet írt alá az amerikai DaimlerChrysler-csoporttal is autógyártási és forgalmazási együttműködésről. A megállapodás értelmében a Chery első lépésben városi kisautókat fog gyártani a Chrysler számára. Az új modellt közösen fejlesztik ki, és a tervek szerint Chrysler, Jeep, vagy Dodge márkanéven fogják értékesíteni világszerte. A Chery tavaly 305 ezer autó értékesített, ebből 52 ezret külföldön. Az idén 393 ezer eladása a cél, ebből 70 ezret szánnak külföldre.

Szárnyal a kínai autópiachttp://www.origo.hu/auto/20070112szarnyal.htmlKínai autók a DaimlerChryslernekhttp://www.origo.hu/auto/20070102kinai.htmlMeghódítaná Európát a kínai Jiangling autógyárhttp://www.origo.hu/auto/20061220meghoditana.htmlNem jöhetnek Európába a kínai MG-khttp://www.origo.hu/auto/20061212nemjohetnek.html