Sztrájkra készülnek a Dacia dolgozói

Vágólapra másolva!
A többségi részesedésként a francia Renault tulajdonában lévő romániai  Dacia autógyár dolgozóinak ezrei tervezik a sztrájkot, amennyiben 2007-re a vezetés nem egyezik bele a 26 százalékos béremelésbe.
Vágólapra másolva!

"Ha nem lesz megállapodás, február 25-én általános sztrájk kezdődik" - ígérte meg Ion Iordache, a Dacia egyik szakszervezeti vezetője. A Dacia igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy 13,5 százalékos béremelést javasolt, de hozzátette azt is: az egyeztetési folyamat folytatódik.

A szakszervezet szerint a Dacia dolgozóinak bére nincs arányban termelékenységükkel és azzal a profittal, amit létrehoznak. A 11 ezer dolgozót foglalkoztató Dacia 2005-ben 57 millió euró adózott nyereséget ért el, egy évvel korábban azonban még 72,3 millió euró volt a vesztesége; a felfutást leginkább az új Dacia Logan növekvő exportszállításai magyarázzák.

Forrás: [origo]

Olcsó a Dacia Logan kombihttp://www.origo.hu/auto/ujdonsag/20061031olcso.htmlHat változata lesz a Dacia Logannakhttp://www.origo.hu/auto/gazdasag/20060929hatvaltozata.htmlMegújul a Dacia Loganhttp://www.origo.hu/auto/ujdonsag/20060915megujul.html