Vágólapra másolva!
Eladó a legendás brit TVR, miután a tulajdonos Blackpool Automotive felvásárlásra kínálta. Kiderült ugyanis, hogy a márkát 2004-ben megvevő Nikolaj Szmolenszkij orosz milliárdos nem birtokolja a TVR névhez való jogokat.
Vágólapra másolva!

Szmolenszkij még tavaly kettéosztotta a céget, hogy a gyártást Olaszországba helyezhesse át. Az így létrejött angliai szárny, a Blackpool Automotive nem képezi a fiatal orosz milliárdos vagyonát, mivel azt 2006-ban, röviddel a cég létrehozása után egy ismeretlen vevőnek eladta. A TVR-t 2004-ben 15 millió fontért megvásárló Szmolenszkij a mai napig további 30 millió fontot költött a márkára, de eddig még nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy bíróság elé viszi-e a legendás márkanév birtoklásának ügyét.

A pályázók közül a jelenlegi nagy esélyes a TVR-nek korábban motorokat készítő Al Melling, akinek AJP erőműve az elmúlt tíz év során számos TVR modellben dolgozott. A hatvanéves Melling mostanában egy Hellcat elnevezésű, 1175 lóerős V10-es szörnyeteggel hívta fel magára a figyelmet, a modell elkészítéséhez azonban egy új üzemre lenne szüksége: a Blackpool Automotive gyártósorai pontosan megfelelnek az igényeinek.

A Blackpool Automotive szerint a tízmillió fontos ajánlatot tevő Melling mellett még 15-20 jelentkező akad a márkára. Ezek közt szép számban akadnak kisebb-nagyobb ázsiai cégek, akik a távol-keletre költöztethetik a céget. A Blackpool Automotive új tulajdonosa a cég megvásárlásával nemcsak a TVR név használatára lesz jogosult: a blackpooli üzem, annak felszerelése, és a Tuscan, Tamora, Sagaris és T350-es típusokhoz szükséges alkatrészek is a birtokába kerülnek majd. A Blackpool Automotive február 23-án hirdeti ki a győztest.

600 lóerős sportkocsi a TVR-tőlhttp://www.origo.hu/auto/ujdonsag/20061117600loeros.html