Új cég a Bertone megmentéséért

Vágólapra másolva!
A Bertone megmentésért tett erőfeszítésként egy új vállalat létrehozását tervezi a Fiat. Az idén kilencvenötödik születésnapját ünneplő legendás olasz tervezőcég komoly válságban van és a megszűnés veszélye fenyegeti.
Vágólapra másolva!

A szebb napokat is látott Bertone érdekében a Fiat 200 millió euróért egy olyan céget hozna létre, amely Lancia márkanév alatt jelentetne meg kis mennyiségben készülő - a Bertone által tervezett - nyitott tetős modelleket. Az autók valószínűleg a tervezőcég saját gyártósorain készülnének, annak személyzete bevonásával.

Bár még hivatalos megegyezés nem született, a felek már a tárgyalások előrehaladott szakaszába léptek és ha minden a tervek szerint megy, akkor 2009-re 15 000 és 20 000 darab készülhetne a tervezett kétajtósból. A Bertone mellett a másik nagy múltú tervezőcégre, a Pininfarinára is rájár a rúd: a napokban bocsátják el dolgozóik csaknem 10 százalékát, 220 embert.

Forrás: [origo]

Bertone-kabrió a láthatáronhttp://www.origo.hu/auto/20060404bertonekabrio.htmlBertone-tanulmány a Fiat Grande Puntóbólhttp://www.origo.hu/auto/20060214kabrio.html