A francia Riviérát dúlta fel a Bamako-rali

Vágólapra másolva!
A mezőny nagy része sikeresen teljesítette a második napi, közel 800 km-es Velence - Meyreui távot, amely során számos feladatot is teljesíteni kellett, például Tina Turner házának felkutatását.
Vágólapra másolva!

A Budapest-Bamako indulói nem sokáig élvezhették első megállóhelyük, Velence hangulatát, ugyanis a vasárnap reggel 7-kor startoló mezőnyt sűrű köd és hideg fogadta. A szervezők beszámolója szerint, a nagy szenzáció az volt, hogy sem a 05-ös rajtszámú Trabant kabrió, sem a 17-es rajtszámú Daciaval indulók nem jelentek meg a hajnali eligazításnál. Nem tudni, hogy végkép feladták-e a versenyt, vagy csak a vasárnapi etapot hagyták ki. Egy biztos, hogy többen az olasz-francia határ közelében látták a füstölő Daciat az autópályán. A Budapest-Bamako szabályai szerint etapokat ki lehet hagyni, de ez pontvesztéssel jár. A Daciasok szombat este későn érkeztek, és a gyújtásproblémákkal küszködő járgányt órákon át szerelték. Szintén késő éjjel ugyan, de befutott a maximum 60 km/h-val haladó Csepel Csapat is, akik egy Csepel 343 típusú teherautóval teljesítik majd a 8200 km-es távot.

Forrás: Budapestbamako.orgAz Asztroweb 74-es rajtszámú csapata nem csak jelentős karitatív gyűjtést szervezett az afrikai gyerekek számára, de minden nap friss asztrológiai jelentéssel is ellátja a futam résztvevőit, amelyet CB-rádión sugároznak. Mint Nagy Norbert a csapat tagja ma reggel elmondta, a Mars-Plutó együttállás okozhat problémákat a verseny folyamán még néhány napig, de ha bölcsen mérlegelnek a versenyzők akkor nem lehet semmi gond.

A nap első lerobbanását az alsópetényi polgármester járműve produkálta, még Torino előtt. Nekik már tegnap Ausztriában is volt gondjuk a váltójukkal, és nem elég, hogy be kellett vontatni őket a legközelebbi faluba, de még egy helyi temetésen is részt kellett venniük, hogy a szerelő megjavítsa Ssangyong terepjárójukat. Vasárnap az M13-as rajtszámú mentor csapat vontatta őket a legközelebbi szervizig, de leghamarabb csak hétfőn lesz valaki, aki segíthet rajtuk, tekintve, hogy a katolikus Olaszországban senki nem dolgozik vasárnap.

A szombaton Ausztriában elakadt 24-es rajtszámú autó pilótája, Gyurman Zoltán vasárnap reggel sms-ben jelezte, hogy Villachban találtak szerelőt és alkatrészt is és 1 nap késéssel a mezőny nyomába erednek.

Forrás: Budapestbamako.orgA nap folyamán, míg a lassabbak és a későn kelők az olaszországi köddel küzdöttek, addig a fürgébbek már a monte carlói napsütést élvezhették. A Forma-1 és a pompa városában a turisták kíváncsian fényképezték a szedett-vedett magyar versenyautókat. Különösen Villám Géza 00-ás rajtszámú Bogara aratott nagy sikert a monte carlói casino előtt, bár ezt a biztonságiak nem sokáig nézték jó szemmel.

Mialatt a versenyzők egy része kipróbálta milyen raliautóval végigmenni a monacói Forma 1-es versenypályán, addig Tiba Tamás és az általa vontatott Német Csaba autója még a szlovén Alpokkal küzdött. Mint ismeretes, Tiba és Német az autós vontatás világrekordját készül megdönteni, de vontatni autópályán nem lehet. "Reményeink szerint a marokkói kompnál utolérjük a mezőnyt" - mondta Tiba Tamás.

Versenykategóriában vasárnap két kincskereső feladat volt: az egyikben Tina Turner pazar villáját kellett megtalálni a francia Riviérán. Egy neve elhallgatását kérő versenyző nem csak megtalálta a rocknagyi házát, de Tina Turner postaládájából el is csent egy levelet, amellyel a látogatását igazolta.

Az este 8 órás befutóra a 22 csapatból 14 érkezett be, elsőként vasárnap is a 18-as rajtszámú Agrianna Technosport Team, Nissan Pathfindere futott be a Femme Fatal Field előtt és a O6-os Czigány Gábor csapata előtt.

A hétfői etap 1102 kilométer lesz. A cél a spanyolországi Murcia.

Forrás: Budapestbamako.org