Talmácsiék kategória harmadikok lettek Dubaiban

Vágólapra másolva!
Befejeződött Dubaiban a 24 órás verseny, amelyen összesen három magyar autó indult. Mind a három egység célba ért, méghozzá nem is rossz helyen.
Vágólapra másolva!

Forrás: Sasi

Befejeződött a Dubaji 24 órás verseny, amelyet a Duller Motorsport BMW Z4 Cuopéja nyert meg. A versenyen 3 teljesen magyar egység indult, a Bovi Motorsport két Porschéja mellett a Zengő Motorsport Seat Leon Supercopája is kvalifikálta magát. A Bovi Motorsport két autót indított, az egyik a már rég megszokott sárga Porsche GT3-as, amellyel az 23. időt szerezték meg az időmérőn, a másik pedig a hazai fejlesztésű Brokernet Silver Sting. Ez utóbbival indul többek között Talmácsi Gábor is, aki élete első 24 órás versenyén vesz részt. A Bovi Motorsport versenygépe a 27. időt autózta az időmérőn, ez a prototípus kategóriában a harmadik. A Bovi két gépe mellett a Zengő Motorsport is képviseltette magát egy Seat Leon Supercopával, amellyel Zengő Zoltán mellett Csuti László, Nagy Tibor és Sarrang Balázs indult el a versenyen, ők a 36. helyről indulhattak.

Talmácsiéknak rengeteg gondjuk volt a verseny folyamán, kisebb baleset hátráltatta őket, majd éjszaka elromlott a Silver Sting váltója. Miután kicserélték ismét jó tempót autóztak, de ekkor meg a féltengely adta meg magát. Az autó végül mégis helyrehozták és az Barta Attila, Bódis Kálmán, Rácz István, Talmácsi Gábor egység beért a 43. helyre, amivel a prototípus kategória harmadikjai lettek. A csapat másik versenyautója még ennél is jobb eredménnyel zárt, a Bódis Kálmán, Rátkai Ferenc/Rácz István/Ács Zoltán által vezetett 911 GT3-as Porsche a 32. helyen zárt.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

A verseny harmadik magyar egysége, a Zengő Motorsport Seat Leonja is kiválóan helytállt, pedig nem kifejezetten hosszú távú versenyekre tervezték, hanem márkakupás versenyzésre. Csuti László elmondása alapján az autó kiválóan működött, csak kisebb gondjaik voltak. A féltengely szorult meg, de kijavították a hibát. A Seat Sport mérnökei is rengeteget segítették őket, és a gumikból is kevesebb fogyott, mint amire számítottak. Ha minden jól alakul, akkor egy ilyen autókból álló új kategória indul jövőre a hazai bajnokságban, az autó most extrém körülmények között bizonyított. A Zengő/Csuti/Nagy/Sarrang négyes a 48. helyen zárta a versenyt, ez a kategória 6 helyére volt elég.

Zengő Zoltán: "Nagyon ügyesek voltak a fiúk, elégedett vagyok. Az autó is jól működött, hiszen közel 30 órát ment folyamatosan különösebb meghibásodás nélkül. Csupán az egyik féltengellyel volt gondunk, aminél túl későn vettük észre, hogy szétment a gumiharang. Kicsit túlhevült, de a szerelők megoldották. Az volt a lényeg, hogy végigmenjünk, ez sikerült is. Mindenki nagyon jól teljesített."

Forrás:SasiForrás: Sasi