Háromkerekű robogó Olaszországból

Vágólapra másolva!
A Piaggio hivatalosan is bemutatta háromkerekű robogójának szériaváltozatát. Az MP3 nevű újdonság nálunk csak szeptembertől lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Tavaly télen a Bolognai Motorshow-n már bemutatták a háromkerekű robogó prototípusát, ám akkor csak néhány szerkezetkész modellt lehetet látni működés közben. A Piaggo azóta elvégezte az utolsó simításokat az MP3 névre keresztelt motorján, amelynek érdekessége, hogy elöl két kerék dolgozik párhuzamosan.

A plusz egy abroncs előnye elsősorban a jobb menetstabilitásban jelentkezik, de fékezésnél és csúszós úton is sokkal könnyebb lehet boldogulni az MP3-al, mint egy hagyományos robogóval. A négyféle színben rendelhető járgány ülése alatt egy óriási, 65 literes rekesz lapul, amely akár két bukósisak elnyelésére is alkalmas.

Forrás: PiaggioMagyarországon legkorábban szeptembertől lehet megrendelni az MP3-at, 125, illetve 250 köbcentis változatban. Pontos ár egyelőre nincs, de a hazai importőr tájékoztatása szerint mintegy 1,3-1,5 millió forintot kell félretennie annak, aki egy háromkerekű robogóra vágyik. A márka hagyományainak megfelelően az MP3 is többféle felszereltségi szinttel lesz elérhető, de számtalan további extrával - többek között téli csomaggal is - is lehet még dagasztani a vételárat.

Forrás: Piaggio