Tovább csiszolták a Ferrari F430-at

Vágólapra másolva!
A német Hamann tuningcég legutóbb a Ferrari F430-as modelljét vette kezelésbe, hogy tovább csiszolja a már széria állapotában is bitang jó olasz sportautót.
Vágólapra másolva!

A Ferrari F430 és annak nyitott változata, a Spider már abban a formájában is kiautózhatatlan a közutakon egy átlagos sofőr számára, ahogy legördül a gyárszalagról, ám a Hamann tuningcég változata még gonoszabb lett, így használni kizárólag csak a versenypályákon érdemes.

Az átalakítás első körében szolid kis légterelőket kapott a Ferrari az aljára és a hátuljára, hogy stabilabb legyen nagyobb sebességnél. A szélcsatornákban történő játszadozás után egy másik mérnökcsapat vette át az autót és egy komplett verseny-kipufogórendszert kalapáltak hozzá, finoman utánaállítottak az elektronikának és máris 48 lóerővel gazdagodott a V8-as motor gyárilag mintegy 490 lovas teljesítménye.

ide

A Ferrari bemutatta az F430 versenyváltozatát/auto/ujdonsag/20060113aferrari.htmlBemutatkozott minden idők legerősebb Ferrarija/auto/ujdonsag/20060109bemutatkozott1.htmlFeltámadhat a Ferrari Testarossa/auto/ujdonsag/20051006feltamadhat.html