Talmácsi megdöntötte a jerezi pályacsúcsot

Vágólapra másolva!
A legjobb magyar gyorsasági motoros számára továbbra is mesésen alakul első tesztje új csapatával és gépével: Talmácsi Gábor a harmadik napon már pályacsúcsot repesztett a világbajnok Apriliával.
Vágólapra másolva!

A harmadik tesztnapon megdőlt az eddigi pályacsúcs a jerezi aszfalton (Spanyolország, Jerez de la Frontera). Most is a "régi" RSW motorral körözött Gábor, számos "új", 2007-es fejlesztésű alkatrésszel, és igyekeztek minél jobban hozzá, vezetési stílusához állítani a gépet. Sikerült. Olyannyira, hogy Talmácsi Gábor 1.46.844-es idejével túlszárnyalta Pasinit, aki az idei szezonban állított pályacsúcsot. Talma csapattársa, Faubel is javult, az ő ideje: 1.47.080.

Talma nyilatkozata: "Határtalanul boldog vagyok. Ilyen remek, eredményes, tökéletes teszten még soha életemben nem vettem részt. Csak jókat tudok mondani: a csapat fantasztikus, mindenki nagyon kedves, mosolyognak, és mindenki úgy dolgozik, hogy az lenyűgöző. A motor tökéletes, még mindig vannak tartalékai az Apriliának, és folyamatosan fejlesztenek. A három nap alatt végig koncentrálni tudtam, ami nagyon fontos volt. Nem követtem el vezetési hibát, nem estem el. Rengeteg dolgot kipróbáltunk: új alkatrészeket, gumikat, különböző beállításokat. Ha így megy minden tovább, mint most az első teszten, akkor olyan évem/évünk lehet, ami siker nekem és az egész országnak."