Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Quados főpróba a tereprali-bajnokságban

Vágólapra másolva!
Utolsó idei futamához érkezett a magyar tereprali-bajnokság, október 27-29. között rendezik a II. PSI Holding Kupát.
Vágólapra másolva!

A duplaszorzós, NEAFP futam pénteken 13 órakor rajtol Budapesten, a PSI Holding Hungária krt. 83. szám alatt található irodaházánál. A mezőny a rajt után levonul a dabasi Kardos-tanyára, és ott kerül megrendezésre a prológ. A versenyközpontot a pénteki estére, a szombati napra, illetve a vasárnap délelőttre a Dabas Motelben alakítják ki. Az autósok a három nap alatt 663 kilométert tesznek meg, a motorosok ennél 100 kilométerrel kevesebbet.

A PSI Holding Kupára 6 quados és 1 motoros is nevezett, a versenyt egyfajta főpróbának tartják a 2007-es bajnokság előtt. A jövő évi futamokon ugyanis külön kategóriában fognak rendszeresen rajthoz állni a quados terepralisok. A Polaris Quad Klub képviseletében indul a versenyen Klausmann Viktor is, aki több éve quadozik.

Az autósok mezőnye annak ellenére népes, hogy nem indul a már bajnok Kis-Czeglédi kettős, illetve a Dakarra készülő Szalay Balázs sem. Palik László viszont ott lesz a pénteki rajtnál, csakúgy, mint a Liszi-Fenesi és a Gál-Oroszlán kettős is. Újoncokat is találunk a profik között: Szaller Zoltán ezúttal Hajnal Károllyal az oldalán egy Toyota Land Cruiser volánja mögött próbálja ki magát. Mivel a verseny lehetővé teszi a külföldi indulók részvételét, Zapletal és Jiry Prybil ismét ellátogat hozzánk, további két szlovák versenyző társaságában.

A Challenge Kupában is rajthoz állnak azok, akik végigversenyezték a bajnokságot: Gábor Attila, Bakonyi Csaba, Sólyom Olivér, Péter Géza, Ács Mihály és Garamvölgyi Zoltán is megméretteti magát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről