Egy egész csapat hagyja ott a MotoGP-t

Vágólapra másolva!
Negyedszázados világbajnoki részvétel után kénytelen kivonulni a gyorsaságimotoros vb királykategóriájából Sito Pons és nevével fémjelzett csapata. Az egykori világbajnok menedzser pénzügyi gondokkal indokolta a lépést, szerinte 2007-ben sikerülhet a visszatérés.
Vágólapra másolva!

A 250 köbcentis kategória egykori világbajnoka, Sito Pons ugyan minden követ megmozgatott, mégsem tudta pótolni azt az összeget, amit a korábbi főszponzor Camel biztosított számukra az elmúlt három évben. A legnagyobb támogató kivonulása sajnos azt eredményezte, hogy - bár hiába teszteltek decemberben - a spanyol csapat nem tud nekivágni a 2006-os szezonnak a MotoGP kategóriában.

A csapat honlapján közzétett nyilatkozatban Pons megköszönte a HRC-nek és a Honda spanyolországi képviseletének támogatását, valamint két versenyzője - Carlos Checa és Casey Stoner - türelmét és kitartását. Közleményében Pons kitért arra is, hogy reményei szerint 2007-ben visszatér csapata a MotoGP mezőnyébe.

A 2005-ös szezonban Alex Barros és Troy Bayliss versenyzett a Pons-csapat színeiben a Honda gyári támogatását élvezve. Ez a két jeles úriember összesen 220 pontot motorozott össze a királykategóriában, ami az ötödik helyre volt elég a csapatversenyben. Alex Barrosszal kapcsolatban az már biztos volt korábban, hogy elhagyja a gyorsasági vb-t és a Superbike sorozatban fog bizonyítani, ám az csak a napokban derült ki, hogy a Klaffi Honda csapattal írt alá szerződést.