Extra versenyek a gyorsasági bajnokságban

Vágólapra másolva!
Hétvégén folytatódik a gyorsasági országos bajnokság, kupások, kis- és nagytúrák, formaautók új helyszínen, az örkényi Euroringen (hegyi)versenyeznek. A másik truváj: csak a márkakupásoknak szeptember 18-án, hétfőn extra futama lesz a mogyoródi Hungaroringen.
Vágólapra másolva!

A hazai gyorsasági autósport 2006-os szezonjában az orfűi után ismét egy új pálya debütál a hétvégén. Az örkényi Euroringen először a HB ASE rendez hivatalos MNASZ bajnoki futamot a hegyiversenyek lebonyolítási rendje szerint. Az új helyszín a tervezett dobogókői hegyiverseny helyett került képbe, ahol sajnos nem sikerült dűlőre jutni a hivatalos szervekkel az engedélyek ügyében. Így belépett a nemrég épült és azóta is folyamatosan fejlesztett örkényi versenypálya. A 2300 méter hosszú pályán egy futamban két kört tesznek meg a MNASZ Autós Gyorsasági OB versenyzői, és a hegyiversenyek szabályai szerint természetesen itt is két futam eredményéből kerül ki egy-egy napi bajnoki forduló eredménye.

Az új pálya a szakág minden versenyzője számára érdekes kihívást jelent, hiszen jellegében teljesen eltér a már megszokott pécsi és a parádsasvári aszfaltcsíktól. Valamint a hasonló jellegű nagy széles tereket kínáló kiskunlacházi reptéri pályától is eltérő követelményeket állít a versenyzők elé. Szerencsére talán az új pálya érdekességének köszönhetően a mezőny indulási kedve töretlen, hiszen közel száz indulót várhatunk a hétvégi futamon az előzetes nevezések szerint a bajnokság különböző kategóriáiban.

Természetesen a Hegyi Kupa sorozatban is külön értékelésre kerülnek az ide benevezett versenyzők. Ennek a sorozatnak az értékelésébe jelentkező versenyzők a hegyiversenyeken az OB-n szerzett pontjaik mellé a Hegyi Kupában megszerzett pontokat is gyűjtögetik. Az előzetes nevezési lista alapján ismét láthatjuk a gyorsasági szakágban a hazai raliport egyik legismertebb fenegyerekét, Aschenbrenner Györgyöt, vagyis Asit, aki egy Mitsubishivel nevezett a futamra. A zirci versenyző néhány évvel ezelőtt már vendégeskedett a gyorsasági pályákon több alkalommal is, és mindig meglepetés eredményekkel szolgált a mezőny és a nézők számára egyaránt.

A hétvégi versenyen minden kategóriában komoly küzdelemre lehet számítani, hiszen bőven akadnak még nyitott kérdések a bajnoki címek megszerzésének tekintetében. A hétvégi futam helyszíne könnyen megközelíthető az M5-ös autópályáról közvetlenül az Örkényi lehajtónál. A versenypályáról a www.euroring.hu weboldalon található részletes információ. A versenyre mindenkit szeretettel vár a HB ASE és az MNASZ Autós Gyorsasági Szakág.

---

Bertalan Zsolt, a HB ASE és a rendező bizottság vezetője kérdésünkre elmondta, hogy mivel először szerveztek versenyt az Euroringre, az időterv rendkívül szoros, illetve már elég korán is sötétedik, egyéb programok most nem lesznek (mint például Parádsasváron). A hétvégén az Euroringre kilátogató nézők viszont olyan élményekkel gazdagodhatnak, amilyenekkel máshol nem, hiszen a pálya adottságai miatt szinte mindent láthatnak a számukra kijelölt helyekről. Ezenkívül testközelből követhetik figyelemmel a boxutcai történéseket.