Szalay keleti-európai Dakar-képviselő lett

Vágólapra másolva!
A Dakar-rali szervezője, az ASO számára egyre fontosabb Közép-Kelet-Európa, ennek egyik bizonyítéka, hogy a térségben külön képviselőt jelölt ki a sivatagi show-n eddig nyolcszor induló, és a távot négyszer sikerrel teljesítő Szalay Balázs személyében.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében Szalay a rá bízott országokban (Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Szlovénia, Magyarország) segíti a versenyzőket, népszerűsíti a Dakar-ralit, és képviseli a rendezőség érdekeit. A szerződést augusztus elején írták alá, és augusztus 1-jei hatállyal lépett életbe.

"Nagyon örülök, hogy végre együttműködünk, remélem, ezáltal a környező országokból is egyre több versenyző jut majd el a világ legnehezebb tereprali-versenyére" - mondta Szalay Balázs. "Már most látszik, hogy valami elkezdődött: Romániából legutóbb csak egy motoros indult, az idén négy fog, Csehországból is egyvalaki volt ott a januári rajtnál, az idén pedig már heten lesznek. Szóval nagy az érdeklődés, és ez annak köszönhető, hogy az említett országokban már tavaly elkezdtük népszerűsíteni a versenyt, médiamegállapodásokat kötöttünk, hirdetési felületeket vásároltunk."

A fenti országok közül a 2007-es Dakar-ralira magyar, cseh, szlovák és román versenyzők nevezését fogadták el a rendezők, úgyhogy a rövid távú feladat, hogy Szalay őket segítse, megválaszolja a kérdéseiket, vagy a megfelelő ASO-képviselőhöz irányítsa őket.

S hogy befolyásolja-e mindez a versenyzését? Szalay szerint egyáltalán nem, hiszen a verseny során már nincs intézni való, akkor már mindenki tudja, mit kell tennie. A szervezési feladatok elsősorban a verseny előtt, illetve utána várnak rá.

Az új szerepkör révén egyébként fontos szerepe lehet Szalaynak akkor is, ha tényleg sikerül 2009-re Magyarországra hozni a Dakar-rali rajtceremóniáját és európai szakaszainak egy részét.

Jövőre január 6. és 21. között rendezik meg a világ leghíresebb tereprali-viadalát: az embert és gépet próbáló pokoli száguldás ezúttal is Lisszabonban kezdődik, és a szenegáli fővárosban, a Rózsaszín-tó partján fejeződik be.