MotoGP: Biaggi a Ducatinál folytathatja

Vágólapra másolva!
A spanyol sajtó szerint Max Biaggi 2007-ben a Ducati egyik szatelitcsapatánál folytatja MotoGP-s pályafutását az idei kényszerpihenő után.
Vágólapra másolva!

Az olasz pilóta a 2005-ös szezon végén igencsak érdekes körülmények között hagyta ott a Honda csapatát, amely egyben a Pons -sapat hanyatlását is jelentette, miután a Camel átvette a Yamaha főszponzori szerepét. Biaggit azóta hírbe hozták több MotoGP- és Superbike-csapattal is, de még mindig nem világos, hogy a nyolc évet a királykategóriában eltöltő versenyző hol folytatja pályafutását 2007-ben.

Az idei szezon kezdete előtt nem sokkal még az a lehetőség is fennállt, hogy Biaggi a Superbike világbajnokságban folytatja, de aztán az Alstare Suzuki csapattal folytatott tárgyalások hirtelen leálltak. A tapasztalt pilóta azóta rengeteg Superbike-ülést végigpásztázott a 2007-es évre, mivel azonban még mindig vonzza a szponzorokat, a MotoGP-be való visszatérése sem kizárt.

A 42-szeres futamgyőztes nem igazán jön ki a japán gyárakkal, így a legjobb megoldás számára az olasz Ducati csapat lenne. Jövőre az egész MotoGP-mezőny 800 köbcentis masinákra vált, ami annyit jelent, hogy a privát csapatok motorjai nem lesznek majd annyira elmaradva a gyári motoroktól, mint korábban, főleg nem a szezon elején, így Biaggi akár teljesen versenyképes is lehet(ne).

Az olasz pilóta másik lehetősége, hogy a MotoGP-be jövőre belépő csapatok egyikéhez szerződik. Minden ilyen csapat szívesen látná a tapasztalt versenyzőt, Biagginak viszont valószínűleg meg kellene elégednie a pontszerzésekkel, hiszen a dobogó minden bizonnyal még elérhetetlen lesz számára. A 35 éves olasz pilóta jelenleg Kaliforniában edz.

Forrás: motogphirek.hu