MotoGP: Kallio idén sem akar másodhegedűs lenni

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor tavalyi csapattársa, Mika Kallio a második helyen áll a pontversenyben, kilenc verseny után. A finn pilóta lemaradása 52 pont, amit 8 verseny alatt kell lefaragnia.
Vágólapra másolva!

Míg legnagyobb vetélytársa, Alvaro Bautista már 52 ponttal vezeti előtte a vb-pontversenyt, Mika Kallio biztosan áll a 125 köbcentisek bajnokságának második helyén. A Red Bull KTM csapatának pilótája a következő interjúban osztja meg az olvasókkal a szezon eddigi felének tapasztalatait, és beszél világbajnoki esélyeiről is.

Mit mondanál el általánosan a 2006-os szezon eddig lefutott versenyeiről?
- Mindent figyelembe véve jó volt az eddigi idény. Igazság szerint a két fuccsba ment versenyemen kívül mindegyikkel elégedettek lehetünk, Törökországban sajnos technikai problémák miatt, a Katalán Nagydíjon pedig bukás következtében kellett idejekorán befejeznem a futamot. Egyik esetben sem az én hibámból maradtam pont és jó helyezés nélkül. Mugellóban is ért egy kis balszerencse, ott elvesztettem a térdkoptatómat, így nem tudtam a győzelemért küzdeni. Több alkalommal is én bontottam meg a dobogón az Aspar Apriliák egységét, ami híven tükrözi, hogy én is és a csapatom is jó munkát végzünk. Remélem csapattársam, Julian Simon visszatérése után a két narancssárga motorral ott leszünk mindketten a mezőny élén.

Alvaro Bautista kétségkívül nagy riválisod, hiszen folyamatosan jól szerepel, és a motorja is megbízható. A köztetek lévő pontkülönbség mennyiben ad aggodalomra okot?
- Alvaro szezonkezdete tökéletes volt és minden versenyen növelni tudta előnyét. Nehéz lesz behoznom a lemaradásomat, hacsak nem éri valami balszerencse őt is. Bautista 45 pontot szerzett azon a két futamon, amit én nem tudtam befejezni. Ugyanakkor nagyszerű csapatban van és abban is biztos vagyok, hogy a csapattársai nem fognak elvenni tőle pontokat a következő futamok során sem.

Az Aprilák tökéletes formában vannak idén. Láthatunk majd újításokat a KTM részéről a szezon második felében?
- Az nyilvánvalóan látszik, hogy az Aprila nálunk és a többi gyárnál is pár lépéssel előrébb jár, és ez főleg a szezon legelején volt így. Aztán a következő futamokon sikerült beérnünk őket a sebesség terén, úgyhogy most már bizakodó vagyok a következő futamokkal kapcsolatban. Múlt héten két napot teszteltünk Brnóban, ahol megoldást találtunk apró hibákra, többek között az új vázéra is. Mindenképpen előrelépésről beszélhetünk, úgyhogy remélem, a továbbiakban még jobbak és gyorsabbak lehetünk.

Mire számítasz a következő futamokon?
- Teljesen biztos vagyok benne, hogy mostantól minden futamon a győzelemért küzdhetünk majd, az elkövetkezendő hetek futamain tavaly jó eredményeket értünk el. 151 pontot és négy győzelmet gyűjtöttem be hét versenyen a 2005-ös szezon ezen időszakában. Úgy gondolom, hogy még minden lehetséges!

Forrás: motogphirek.hu