Rossi: a 18 verseny már sok

Vágólapra másolva!
Valentino Rossi, aki két másik MotoGP-pilótával együtt sérülten kénytelen versenyezni, ellenzi, hogy a jövő évi naptárban 18-ra emeljék a versenyek számát a jelenlegi 17-ről.
Vágólapra másolva!

Rossi és olasz honfitársai, Loris Capirossi és Marco Melandri sérülten voltak kénytelenek versenyezni mind Assenben, mind pedig Donington Parkban, hogy világbajnoki reményeiket életben tartsák. Rossi egy asseni edzésen törte csuklóját és bokáját, míg Capirossit és Melandrit mellkas, illetve vállsérüléssel szállították kórházba egy héttel korábban, az első kanyarban történt hatalmas baleset következtében, Katalóniában.

Mindamellett, hogy a balesetek és sérülések a versenyzés velejárói, a versenyzők fő panasza az, hogy a MotoGP-naptár kibővítésével egyre több az egymást követő futam - ahogy az Barcelona, Assen és Donington Park esetében is történt -, így a pilótáknak nincs szabad hétvégéjük két verseny közt a felépülésre.

"Ez a versenyzés, néha megtörténik ilyesmi" - mondta Capirossi barcelonai balesetéről. "Mindamellett a lehető legrosszabbkor jött számomra a sérülés. Ilyen bukás előfordul, nem ezzel van a probléma. A baj az, hogy vittem a sérüléseimet további két versenyre, mert volt Barcelona, aztán Assen, majd Donington három héten belül. Ez a legrosszabb az egészben, ez az, ami bosszant, több időre lenne szükségünk a versenyek között."

Ezzel szemben Misano "előszerződést" kötött a MotoGP reklámjogainak tulajdonosával, a Dornával egy új San Marinó-i futamért 2007-től, a naptár ezzel most 18 fordulósra bővülhet - hacsak nem marad ki egy a mostaniak közül, de jelenleg nincs nyilvánvaló jelölt az eltávolításra.

"18 verseny már túl sok lenne" - mondta Rossi, a címvédő ötszörös MotoGP-világbajnok. "Az elején, mikor beszéltünk Carmelóval (Ezpeleta - Dorna) Misano érkezéséről, azt mondta, egy versenyt eltörölnek - így marad 17 -, de jelen pillanatban a szituáció nem igazán egyértelmű. Remélem, marad 17, bár ennyi is túl sok, különösképpen, hogy sokat tesztelünk a versenyek után hétfőnként és néha keddenként is."

Forrás: motogphirek.hu