Kéthengeres Honda-újdonságok

Vágólapra másolva!
A legfrissebb hírek szerint a világ legnagyobb motorgyártójának számító Honda ősszel két új V2-es modellt is rivaldafénybe tol majd. A megújult Varadero és Firestorm közös erőforrása állítólag 1200 köbcentis lesz.
Vágólapra másolva!

A Rapotrs&Rockets motoros szakújság értesülései szerint a Honda végre valahára teljesen felújítja az 1996-ban bemutatott és azóta gyakorlatilag változatlan formában gyártott VTR 1000 F-et, vagy ahogyan többen ismerik, a Firestormot.

A 996 köbcentis, V2-es motor lökettérfogatát állítólag 1200 köbcentisre növelik, hogy a Firestorm teljesítményével tartsa a lépést négyhengeres vetélytársaival, vagy éppen lepipálja őket. A képen látható modell ugyan csak a fantázia szüleménye, ám a végeredmény valami nagyon hasonló lehet, rengeteg stíluselemet átvéve a CBR sorozatból.

Forrás: Raptors & RocketsA másik kéthengeres újdonság a remek túragépnek számító XL 1000 Varadero, amelynek jelenleg is kapható változata ugyancsak nem egy mai darab. A Varadero vázában ugyanaz a motor dolgozik, mint a Firestormban, így ha az 1200 köbcentis lesz, akkor a túrapártiak is örülhetnek majd a megnövelt lökettérfogatból eredő kövér nyomatéknak és megszaporodott lóerőknek.