MotoGP: a Michelin elnézést kért Rossitól

Vágólapra másolva!
A francia gumigyár immár hivatalosan is bocsánatot kért a hétszeres világbajnok olasz motorostól, aki az első gumi hibája miatt volt kénytelen feladni a Kínai Nagydíjat.
Vágólapra másolva!

A Michelin főhadiszállásán, Clermont-Ferrandban alaposan megvizsgálták az olasz motoros abroncsait és megállapították, hogy Valentino Rossi Sanghajban történt kiesésének az oka az első kerékből kiszakadt kis darab gumi volt.

A baj a Kínai GP 16. körében következett be, ám Rossi szerencséjére a gumi még a szakadás után sem eresztett le, vagy kapott durrdefektet. A címvédőn kívül még hét másik pilóta használt ugyanolyan Michelin-abroncsokat azon a hétvégén.

A francia gumigyár egy hivatalos közleményben kért bocsánatot az olasz pilótától:

"Óriási erők hatnak a gumikra a versenyeken, ez Sanghajban is így volt, ahol kevesebb, mint nyolc másodperc alatt fékeznek le a pilóták 320km/h-ról 60km/h-ra. Vannak esetek, amikor nem bírják ki az ehhez hasonló terhelést a gumik, és bármennyire is készülünk az ilyen esetekre a fejlesztések során, ebben az esetben sajnos nem sikerült elkerülni a bajt. Több paraméter van, ami hatással van a gumik terhelésére, így például az egyes pilóták vezetési stílusa, a tapadás, vagy például a motor beállításai. Nagyon sajnáljuk, ami Valentinóval történt, ezúton szeretnénk bocsánatot kérni tőle és a Yamaha-csapattól, amiért nem tudtunk olyan gumit szolgáltatni, ami végigbírta volna a versenyt. Természetesen minden szükséges intézkedés megtörtént az eset után, hogy a jövőben lehetőség szerint ne forduljon elő ilyesmi még egyszer" - áll a nyilatkozatban.

Forrás: motogphirek.hu