A Mazda vezeti a minőséglistát

Vágólapra másolva!
Németország egyik legnagyobb példányszámú autós szaklapja, az Auto Bild hagyományos évi minőségellenőrző riportjában a Mazda végzett az élen.
Vágólapra másolva!

A szerkesztőség hét szempont (köztük olvasói kérdőívek, a szerkesztőség által elvégzett szerviz- és százezer kilométeres tartós tesztek eredményei és nem utolsósorban a TÜV meghibásodási statisztikája) alapján értékeli a Németországban kapható autómárkákat. A 2005-ös év adatait összegző felmérésben, tavalyi eredményét megismételve ismét a Mazda végzett az első helyen.

Az Auto Bild 2001-ben kezdte meg a különböző autómárkák átfogó minőségvizsgálatát, valamint a sorrend publikálását. A vizsgálat célja, hogy áttekinthetően és egyenlő mércével vessék össze a márkák hosszú távú megbízhatóságát, valamint a vásárlók elégedettségét.

Az első évben tíz márka szerepelt a listán - a Mazda már akkor is a második legjobbnak bizonyult. Egy évvel később 15-re bővült az értékelhető eredményt elérő márkák száma, ekkor a Mazda a második helyen végzett. 2003-ban a mezőny nem bővült, ahogy a Mazda második helye sem változott. 2004-ben már húsz márka szerepelt az egyre nagyobb figyelmet kivívó listán, és ebben az évben a Mazda az első helyre került.

A 2005-ös adatok a közelmúltban kerültek nyilvánosságra, ezek szerint a Mazda megőrizte vezető helyét az Auto Bild minőségellenőrző vizsgálatában, ami kiemelkedő eredménynek számít, hiszen egymás után másodszor lett az összetett vizsgálat legjobbja.