Egy évvel a Golf után jön az új Opel Astra

Vágólapra másolva!
Az új Opel Astra előre láthatólag egy évvel az új Volkswagen Golf után kerül piacra, erősítették meg vállalati körökből az egyik német lap információját.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy az új Golfot "idő előtt", már 2008-ban piacra dobja, az Opel azonban nem hajlandó felvenni a kesztyűt. Rüsselsheimban úgy vélik, hogy hiba lenne engedni a nyomásnak, egy előrehozott bemutató ugyanis a vállalat szerint a minőség rovására mehetne, ezt pedig nem hajlandó felvállalni.

Az Opel még nem jelentette be hivatalosan, hogy mikorra várható a legújabb Astra, legkorábban azonban 2009-ben lehet számítani rá. Nem kizárt az sem, hogy a bemutató végül 2010-re tolódik, de ezzel kapcsolatban addig még bőven lehet változás.

Az viszont biztos, hogy ekkora késéssel még sosem követte egyik modell a másikat, a jelenlegi Golf- és Astra-generáció is néhány hónapos eltéréssel került a szalonokba. Az Opel ezzel együtt nem aggódik, a gyár szerint még valami jó is kisülhet abból, hogy a versenytempó tartása helyett inkább egy jól megválasztott időpontban vezeti be az új Astrát.