Egyre több autó fut a sógoroknál

Vágólapra másolva!
Az osztrák Statisztikai Hivatalnak (SA) a keddi bécsi napilapokban nyilvánosságra hozott legfrissebb összesítése szerint a múlt év végén már 5,6 millió volt az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező gépjárművek száma a 8,17 milliós alpesi országban.
Vágólapra másolva!

A magántulajdonban lévő személygépkocsik száma tavaly 1,2 százalékkal 4,1 millióra növekedett Ausztriában, amelyen belül a Magyarországgal szomszédos Burgenlandban mutatták ki a legnagyobb személykocsi-sűrűséget: ott ezer lakosra számítva 575 magántulajdonú gépkocsi jutott.

A tartományi jogú Bécsben a legalacsonyabb ez a mutató, mert ezer lakosra számítva ott csak 403,2 magántulajdonban lévő autó jutott 2005-ben, amelyek már több mint a fele dízelüzemű. A legnépszerűbb márka a VW volt, amely a forgalomba helyezett személyautók 20,6 százalékát tette ki.

Az alpesi országban egyébként a német gyártmányú autók a legkelendőbbek, az Ausztriában futó kocsik 51,5 százalékát ezek teszik ki. A japán autók a második helyen állnak 14,9 százalékkal, majd a franciák következnek 13 százalékos, végül pedig az olasz autók jönnek 4,1 százalékos részesedéssel.

Ausztriában is elszálltak az üzemanyagárak/auto/gazdasag/20050628ausztriaban.html