Új motort mutatott be az MZ

Vágólapra másolva!
A patinás német motorgyár ezúttal egy csupasz retrómotorral próbálja összerázni az utóbbi években kissé szétszéledt rajongótáborát. Az SFx nevű koncepció a cég közleménye szerint a jövő MZ-inek a formavilágát vetíti előre.
Vágólapra másolva!

Technikai szempontból ugyan sok újdonság nincs az SFx tanulmányon, hiszen a műszaki alapot a már jól ismert SuperFighter adja, a lényeg azonban nem is ezen van, hanem a megjelenésen. Az retrós koncepciót az a Jens vom Brauck nevű ifjú titán álmodta meg, aki korábban már újrarajzolta az MZ 125 köbcentis modelljeit és most egy teljesen új stílusirányt szab a nagyobb paripáknak is.

Brauck szemmel láthatóan szakított a jelenlegi modellek baltával kifaragott formavilágával és sokkal gömbölydedebb, lágyabb vonalakat alkalmazott. Érdekes megoldás a dupla első fényszóró az icipici műszerfallal, ám a jelek szerint a motor hátuljánál már elfogyott a lendület, mert az első traktushoz képest kifejezetten barkácsmunkának tűnik a hátsó lámpa és annak környékének kidolgozása. A minimalista kidolgozású SFx mindazonáltal sok részletében emlékeztet Jens vom Brauck néhány korábbi munkájára, például a formatervező néhány éve bemutatott díjnyertes modelljére, a Ducati flat-red Hot Road tanulmányra.