Makai és Herter is elbukott Kiskunlacházán

2005.07.03. 19:32

A napsütéssel együtt megérkeztek a nézők és a jó időeredmények is Kiskunlacházára, az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság vasárnapi VI. futamára.

A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában sokáig kellett várni a végeredményre, mert többen (Wéber, Czollner) büntetést kaptak gumibála ledöntése miatt. A hosszú tanácskozás vége: Gál Szabolcs nyert, aki miután megtudta eredményét, ugrándozott örömében. Az ölébe pottyant a győzelem, de ehhez persze jó helyen is kellett állnia! A futam krónikájához hozzátartozik az is, hogy az összesítésben legjobban futó Makai Györgyöt kizárták, mert a második menetben nem a helyén rajtolt. Makai engedélyt kért a versenyigazgatótól, hogy szerelés miatt az utolsó helyről rajtolhasson, ő meg is adta az engedélyt, de a futam végén a Felügyelő Testület nem látta indokoltnak a kérést, és törölte Makai idejét.

A Mobil 1 Opel Astra Classic Kupa küzdelmeit ismét Bíró Géza nyerte, a második helyen az élete első gyorsasági versenyhétvégéjét teljesítő, egyébként szimulátorbajnok Kiss Norbert végzett, a harmadikon pedig a hétfőn születésnapos Szelényi Alfréd.

Az A csoportban duplázott, vagyis mindkét hétvégi versenyt megnyerte a Turán-féle Mitsubishit előrehozott születésnapi ajándékként kipróbáló Bertalan Miklós. Nem csoda, ha Turán Frigyes és az egész csapat hatalmas ünneplésben és pezsgőfürdőben részesítette.

Az N-esek küzdelmét az újdonsült apa, Hernádi László nyerte, ráadásul rendkívül magabiztosan. Szép, fényes trófeával térhet haza egynapos kislányához. A Mazdások között ezúttal is Assenbrenner Tibor győzött, övé lett a Wankel csoport első helye. A H/F csoportosok között a szombati kudarcot feledtetve Pólya Ádám diadalmaskodott, aki így megtörte Herter kiskunlacházi uralmát. A Pólya család sikeres hétvégét zárt, hiszen az édesapa, Miklós a szombati harmadik helyéhez egy újabb "bronzot" gyűjtött. A Formaautósok között duplázott Rátkai Ferenc, vasárnap sem talált legyőzőre, a második menetben elért eredményével ráadásul a nap legjobb idejét produkálta.

Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság Parádon folytatódik július 16-17-én.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK