5,25 milliótól indul a vadonatúj Mazda MX-5

Vágólapra másolva!
Az utolsó csavarig megújított Mazda MX-5 jövő januártól kapható hazánkban, az 5,25 milliós alapváltozat azonban csak márciusban érkezik. A Mazda6 MPS szintén 2006 elején fut be.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a Mazda 2005-ös újdonságai

A Mazda MX-5-nek lelke van. Ez tény, nem vitatéma, aki vezette már, tudja miről beszélünk. Itthon is sokan várják már a Genfben bemutatott utódot, amely a Mazda szerint vezetési élményben talán még többet is kínál, mint az aktuális generáció. "Dzsimbaitta" - lebegett a jelszó a fejlesztőmérnökök lelki szemei előtt, ez a japán kifejezés ló és lovasának egységét jelenti. A Mazdánál a tökéletes összhang elérésére törekedtek.

Az Emotion alapmodell 2006 márciusától kapható hazánkban, 1,8-as, 126 lóerős motorral és négy légzsákkal. Alapáron villanyosak az ablakok, tükrök és az antenna, jár az ABS és a vészfékasszisztens, valamint nem kell külön fizetni a szélterelőért és az Isofix rögzítési lehetőségért sem. Mindezért 5 249 900 forintot kell majd a márkakereskedésekben hagyni.
Aki nem bír márciusig várni, már januárban megvásárolhatja a speciális 3rd Generation Limited modellt, amelyből összesen háromezret gyártanak. Ebből ezer kerül Európába (hazánkba néhány darab), s 7 649 900 forintért lesz kapható. Az alapváltozattal ellentétben 160 lóerős, kétliteres blokk lapul motorházteteje alatt, az ülések bőrborításúak és fűthetők. További extrák: krómozott műszerfal és küszöbök, bőrkormány, hat lemezes CD-váltó Bose hifivel, 17"-os alufelnik, xenonfény és Bilstein-futómű. A Mazda szerint nehéz megbecsülni, hogy mekkora lesz az érdeklődés, ötven darabot mindenesetre szeretnének eladni az új MX-5-ből.

nemrég írtunkkiváló videó

Mazda MX-5 dízelmotorral/auto/ujdonsag/20050722mazda.htmlElkészült az első új generációs MX-5/auto/ujdonsag/20050519elkeszult.htmlKépek a vadonatúj Mazda MX-5-ről/auto/ujdonsag/20050223kepek.html