Max Biaggi győzelemre készül Sepangban

Vágólapra másolva!
A legutóbbi, szerencsétlen kimenetelű Japán Nagydíj után Malajziában is többen nagy reményekkel állnak rajthoz, néhányan pedig törött csontokkal nézik a versenyt.
Vágólapra másolva!

125 ccm

forrás: motogp.comThomas Lüthi és orvosai küzdenek a svájci versenyző felépüléséért. A múlt heti, japán nagydíjon hatalmasat bukott Lüthinek nagy szerencséjére nem tört el semmije, és ha lehet egy bukás jó oldalát keresni, akkor pozitívum, hogy a világbajnoki tabellát vezető versenyzőnek "csak" a válla ficamodott ki.

Ebből a szempontból nem túl szerencsés, hogy a japán és a malajziai verseny között csak egy hét pihenő jut a versenyzőknek, Lüthinek pedig mindenképp rajthoz kell állnia, ha meg akarja őrizni - most már csak hárompontnyira zsugorodott - előnyét Mika Kallio előtt.

Bár Talmácsi Gábor 250-es szerződésének aláírása, és élete első pole pozíciójának megszerzése után, bizakodóan állt rajthoz múlt héten, a verseny leintése előtt lesodródva az ívről, elesett a poros aszfalton. A KTM megóvta a japán verseny végeredményét azért, hogy rámutassanak a szabályok visszásságra.

250 ccm

forrás: motogp.comA negyedliteres osztályban Daniel Pedrosa szintén vállsérüléssel küzd, amit még a japán nagydíj edzésén, egy bukás miatt szenvedett el. Pedrosa 63 ponttal, mondhatni magabiztosan vezeti a pontversenyt Casey Stoner előtt.

Jorge Lorenzo nem vehet részt a hétvégi futamon. A spanyol versenyzőt felfüggesztették, a japán futam, leintés előtti körében történt baleset miatt, amelynek Alex de Angelis is részese volt.

GP

forrás: motogp.comA királykategóriában akadt izgalom az elmúlt hétvégén. Miután Valentino Rossi is bukott, az edzéseken kiválóan szereplő Ducati szerezte meg a futamgyőzelmet. Jelenleg Loris Capirossi az olasz istálló hőse, hiszen két évvel ezelőtti, katalán debütálásuk óta ez volt az első győzelmük.

Az olasz klasszis, Valentino Rossi egyelőre még nem ünnepelhette meg ötödik világbajnoki győzelmét, talán erre majd a hétvégi futamon kerülhet sor.

A Rossival való bukás miatt Marco Melandri hétvégi szereplése még mindig kétséges. Az olasz versenyző jobb lábán egy lábtartó okozott mély sérülést, amelyet harmincöt öltéssel varrtak össze, és a bokája is megsérült.

A malajziai versenyen a Camel Hondánál mutatkozik be új versenyző, a korábbi brit superbike sorozat bajnoka, Shane "Shakey" Byrne személyében. Az angol versenyző Troy Bayliss-t fogja helyettesíteni, aki hazautazott Monacóba, hogy megműtsék törött csuklóját. Bayliss a következő két futamot kihagyja, a csapat tervei szerint azonban az Ausztrál Nagydíjon már újra a Camel Honda nyergében versenyez majd.

Alex Hofmann ismét kétfutamos pihenőre kényszerül, miután Motegiben Roby Rolfóval ütközött, és egy csont eltörött a lábfejében. Hofmann helyét a korábbi beugró, Olivier Jacque veszi át, aki a Kawasaki eddigi egyetlen dobogós helyezését szerezte meg Kínában.

Max Biaggi ezen a hétvégén a győzelemre készül. Ő az egyetlen versenyző ugyanis, akinek még matematikai esélye van beérni Valentino Rossit, aki viszont nyilvánvalóan megtesz majd mindent azért, hogy már Malajziában eldőljön a világbajnoki cím sorsa - az ő javára.