McRae, gyere vissza!

Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a szezon 12. versenyén, a Brit ralin száguldozik a világbajnoki mezőny. Solberg fogadkozik, Grönholm nem kevésbé, Loebnek kvázi mindegy, valószínűleg úgyis ő nyer, de a lényeg, hogy McRae visszatér.
Vágólapra másolva!

McRae visszatér!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vagy: Colin hazatér, McCrash újra durvul. De gyorsan leszállni a földre, és tényként közölni: ha csak egy verseny erejéig is, de a 2005-ös ralivilágbajnoki sorozat 12. futamának számító murvás, 61. Brit ralin ismét versenyautóba, Skoda Fabia WRC-be ül az 1995-ös év egyéni világbajnoka, milliók kedvence, az élő legenda, a 37 éves, skót Colin McRae.

És ennek feltétlen örüljön, örül is minden ralibarát, hiszen a csapatós stílusáról, brutál baleseteiről, töréseiről is elhíresült McRae egyike azon nagyoknak, akik mostanság kiszálltak az elitből.

A négyszeres világbajnok finn Tommi Mäkinen abszolút visszavonult, nemrég a két ízben legjobb spanyol Carlos Sainz is, az egyszeres csempion francia Didier Auriol csak "eltűnt", a szintén egy alkalommal megkoronázott angol Richard Burns pedig beteg.

McRae kománknak meg nem maradt hely, jött a váltás, a fiatalok, meg akik a pénzt hozták - ő meg inkább vinné... Ám egy ideje van egy pártfogoltja, a junioroknál korábban Opel Corsával, majd Citroen C2-vel vitézkedő Kris Meeke, és állítólag neki készíti elő a terepet.

Forrás: EPA

Mindenesetre vagy 800 km-t tesztelt visszatérése tiszteletére, bizakodó, de nem tudja, mire lesz elég ő és navigátora, Nicky Grist, illetve hát az amúgy nem túl acélos Skoda.