Pörgés-forgás a pécsi prológon

Vágólapra másolva!
A Pécs Plaza parkolójában megrendezett prológgal péntek délután megkezdődött a 43. Nemzetközi Autós Hegyiverseny.
Vágólapra másolva!

A már hagyományos bemutatón a Mobil1 Opel Astra Classic Kupa és a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa mezőnyén kívül a többi kategóriából is indult néhány versenyző, látványos autózással megörvendeztetve a népes publikumot.

pecsi.hegyiverseny.hu

Még több fotó a www.pecsi.hegyiverseny.hu oldalon

Voltak persze, miért is ne lettek volna Ladák is, kereklámpás Zsigulik és VFTS-ek, kilinccsel előre szigorúan. Ezzel együtt talán a múltját véletlenül sem megtagadó Kőváry Barna produkciója aratta a legnagyobb sikert, az extrabantos ralibetyár alatt rendesen pörgött-forgott a Clio.

pecsi.hegyiverseny.hu

A sikeres versenyzőből sikeres szakágvezetővé avanzsált Zengő Zoltán sem maradhatott ki a jóból, egy Fenevad (dízel) Seattal bizonyította a parkoló szűk fordítóiban, mit sem kopott a tudása.

pecsi.hegyiverseny.hu

Volt, akinek "pisilt" a kocsija (Gál Szabolcs, Renault Clio), így csak (kötelezően) elrajtolt, majd kiállt, volt itt Evo VII-es, gyönyörű Mitsubishi, és volt brutális meleg égető napsütéssel.

pecsi.hegyiverseny.hu

Szombaton és vasárnap már aztán az éles csata következik (betétprogramként a ladások monnyuk továbbra is inkább a látványra, a közönségsikerre hajtanak) az astrások és a cliósok felettébb izgalmas márkakupájában, kis- és nagytúrában, a Wankel-motoros, csodaszép mazdások, és a roppant gyors Forma autósok között.

Program / Beharangozó / térkép / V. Heidelberg Kupa szöveg / videó / képek