Bitter a 15. helyen zárta az első Endurance-vb futamot

Vágólapra másolva!
Számos karambol és egy kiadós zápor nehezítette a hollandiai Assenben összegyűlt motorversenyzők dolgát, akik 500 kilométert teljesítettek a 2005-ös Endurance-vb első futamán. A Suzuki Austria csapat színeiben induló Bitter Sándor a 15. helyen zárta a hétfői futamot két versenyzőtársával együtt. Bitti a versenyről szóló beszámolójában nem rejtette véka alá csalódottságát.
Vágólapra másolva!

A valamivel több, mint 500 kilométeres távot a francia Suzuki Castrol csapat teljesítette a leghamarabb egy ezres GSX-R segítségével, rajt-cél győzelmet aratva. Egyébként ez a csapat futotta a legjobb időt az időmérőn is, így az első helyről rajtolhattak a hétfő délután elindított futamon.

A második és harmadik helyen egy-egy Kawasaki végzett a svájci Bollinger és a brit Diablo 666 színeiben. A verseny felénél óriási zápor rendezte át az erőviszonyokat, ugyanis sokan kicsúsztak, vagy besiettek a boxutcába kereket cserélni. A motorokat tekintve óriási japán fölényről lehet beszélni, ugyanis a legjobb (nem japán márka) egy MV Agusta volt, amely 19-ként futott be a német Burger King Lust Racing csapat színeivel az oldalán.

Az időmérőn még csak a 22. helyet megszerző Suzuki Austria Team 76 csapat végül a 15. helyen futott be. Bitter Sándor csapata legközelebb 2005. május 21-én Spanyolországban, Albacete városában áll rajthoz, hogy 8 órán keresztül körözzenek a versenypályán.