Brutális Volkswagenek Las Vegasban

Vágólapra másolva!
A SEMA Tuningshow közönsége három olyan Volkswagennel is találkozhatott Las Vegasban, amelyekhez foghatóak csak zárt versenypályán köröznek. A HPA Motorsport egy Passatból, egy Touaregből és egy új Jettából hozta ki a maximumot.
Vágólapra másolva!

Jetta R GT

A HPA által átalakított Jetta képeit elnézegetve, szinte el sem hisszük, hogy ugyanarról a modellről van szó, amelynek az 1,6-os alapváltozatát nemrég adtunk vissza a hazai importőrnek. A brutális külső ezúttal azonban nem öncélú, ugyanis az óriási légbeömlőknek és spoilereknek fontos szerepük van: a motorháztető alá a Golf R32 hathengeres, 3,2 literes erőforrását gyömöszölte a HPA néhány turbófeltöltő társaságában. Az ikerturbónak köszönhetően kerek 550-re nőtt a lóerők száma (240-ről), ami a VW duplakuplungos DSG váltóján keresztül jut el a négy hatalmas kerékhez.

Passat R GT

Hasonlóan látványosra sikeredett a HPA által megvadított Passat is, amely szintén egy 3,2 literes V6-os FSI motort kapott DSG váltóval és 4MOTION rendszerrel. Két Garrett turbófeltöltővel is gazdagodott a családi járgány, így a lóerők száma vészesen megugrott és 575-nél állapodott meg. Hogy ezt a teljesítményt ki is lehessen használni, állítható sportfutómű és extrém méretű felnigarnitúra került a Passat alá.

Touareg R GT

A harmadik modellt ugyancsak a HPA Motorsport vette kezelésbe, ezért aki idáig eljutott a cikk olvasásában, már sejtheti, hogy a Touareg V6-os motorja is ikerturbót kapott. Az 500 lóerős monstrum futóművét ugyancsak kicserélték egy sportosabbra, ám ezzel a lépéssel feláldozták a modell terepjáró képességeit az aszfalton való brillírozás javára.

Fórum: Kultúrált és Biztonságos Közlekedésért Mozgalom