Mirelit hallal a havas szélvédő ellen

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint az angolok a legváltozatosabb eszközöket vetik be havas szélvédőjük letakarítására.
Vágólapra másolva!

Egy nemrégiben készített felmérés szerint az angol vezetők a legkülönfélébb eszközöket vetik be havas, vagy deres szélvédőjük letakarítására. A megkérdezettek 56 %-a például próbálta már CD-vel, bankkártyával, késsel, és volt, aki végső elkeseredésében, vagy talán leleményességében egy szelet fagyasztott halat is bevetett.

A felmérésben résztvevők 24 %-a egyszerűen nem vesződik a szélvédő letakarításával, megelégszik azzal, hogy egy kis lőrést kapargat magának, majd azon keresztül néz ki a kocsiból. Rendkívül balesetveszélyes így közlekedni, és közel sem felel meg a "látni és látszani" elvének, Angliában még kőkemény, ezer fontos büntetés is jár érte.

Ausztriában ősz óta kötelező - Ön mikor használja a tompítottat?

A szélvédő tisztítására egyébként a legalkalmasabb eszköz a jégkaparó, amelyet már pár száz forintért minden benzinkúton meg lehet vásárolni. Az egyéb eszközök használata apró, világosban láthatatlan karcolásokkal roncsolja a szélvédőt, amelyeken sötétben megtörik a fény, így korlátozva az autóból való kilátást, és balesetveszélyes helyzetet teremtve.