Fokozott rendőri jelenlét a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
A hétvégén várhatóan a szokásosnál is többen kelnek útra, hogy leróják kegyeletüket az ország temetőiben, ezért a rendőrség akciótervet készített az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére - olvasható a rendőrség közleményben.
Vágólapra másolva!

Az autópályákon, autóutakon, főútvonalakon, temetők környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözés lesz október 30. és november 4. között. Ebben az időszakban a rendőrség a közutak kezelőivel együttműködve szükség szerint ideiglenes parkolókat jelöl ki, illetve esetenként forgalomkorlátozásokat rendel el.

A forgalomellenőrzéssel párhuzamosan a rendőrség bűnügyi szolgálata civilruhás nyomozók bevonásával fokozott ellenőrzést tart a viráglopások, sírrongálások, zseblopások, gépjárműlopások, járműből lopások megelőzése, a körözött gépjárművek felderítése érdekében.

Mindenszentek a katolikus egyház ünnepe: november 1-én azokról a szentekről emlékeznek meg, akiknek nincs külön emléknapjuk. A protestantizmus az elhunytakra emlékezik ezen a napon, amely 2000-től munkaszüneti nap Magyarországon. Ebben az évben - mivel mindenszentek napja keddre esik - módodul a pihenőnapok rendje: október 31., hétfő pihenőnap, november 5., szombat pedig munkanap lesz.