Koreai egyterű lett a legrondább autó

Vágólapra másolva!
Egy brit internetes szavazás arra kereste a választ, hogy a szigetországi autósok mely modelleket tekintik a legrondábbnak. A szavazatok mintegy harmadát a Ssangyong Rodius nevű egyterűje zsebelte be, méltán.
Vágólapra másolva!

A járműkereskedelemmel foglalkozó cardata.co.uk internetes portál megpróbálta felmérni a látogatóinak ízlését, és szavazást indított a nem túl dicső A legrondább autó címért. A végeredmény nem hozott nagy meglepetést, ugyanis közel minden harmadik szavazó (29 százalék) a valóban nagyon esetlen Ssangyong Rodiust jelölte meg "győztesként". A koreai modell érdekes keveréke egy szabadidőautónak és egy egyterűnek, azonban mindez olyan formába és arányokba öntve, ami jogosan borzasztotta el a szavazókat.

A második helyet 19 százalékkal megszerző első generációs Fiat Multipla már kicsit vitatottabb eset, ugyanis amennyien elrettennek tőle, legalább annyian rajonganak az egyedi megjelenésért a szigetországban. A Fiat mindenesetre megérezte a piac bizonytalankodását, és változtatott az autó vitatott elején, az eredeti Multipláért rajongók nem kis bánatára. Ugyancsak érdekes eset, hogy harmadikként a méregdrága Maybach futott be (10 százalékkal), ami vélhetően nem tölti majd büszkeséggel a Mercedes illetékeseit.

Negyedik a Chrysler múltidéző PT Cruisere lett, amely - akárcsak a Fiat Multipla - erősen megosztja a közvéleményt, ugyanis legalább akkora rajongótábora van, mint amennyien megmosolyogják a formáit. Érdekes, hogy az első tízbe két Kia is be tudott kerülni: a 10. helyen a Sedona zárt, míg a valamivel előkelőbb 8. helyet a Rio szerezte meg. És, hogy elfogultsággal se lehessen vádolni az angolokat: a 7. helyre egy ízig vérig brit autó, a Rover 75-ös került.

A szavazás végeredménye

Típus

Szavazás

Ssangyong Rodius

29%

Fiat Multipla

19%

Mercedes Maybach

10%

PT Cruiser

8%

Ford Scorpio

8%

Suzuki Liana

6%

Rover 75

3%

Kia Rio

3%

Renault Megane

1%

Kia Sedona

1%