Talmácsi-KTM: szent a béke

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor és menedzsere, Stefano Favaro a gyorsaságimotoros-világbajnokság 15. futamának, az Ausztrál Nagydíjnak a színhelyén tárgyalt Harald Bartollal a katari futamon történtekről.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások után a KTM csapatfőnöke kijelentette: semmi sem változik, az istálló jövőre is számít Talmácsi Gáborra, de már egy kategóriával feljebb, a 250 köbcentiméteresek között. Az október elsején rendezett viadalon Talmácsi az utolsó métereken megelőzte csapattársát, a 125 köbcentiméteres kategóriában listavezető finn Mika Kalliót, aki így csak a második helyért járó pontokat tudta begyűjteni. A finn motorosnak ezzel valamelyest gyengült a helyzete a világbajnoki címért folytatott versengésben a svájci Lüthivel (Honda) szemben.

Bartol a megbeszélésen kijelentette, garantálja Talmácsinak a következő három futamra is a megfelelő technikai hátteret, azaz nem tesznek különbséget a motorok között. "Az idény hátralévő három versenyével kapcsolatban csapatutasításról nem esett szó, így kijelenthetjük, hogy olyan nincs is" - mondta a menedzser. "Remekül érzem magam, erőnlétileg is teljesen rendben vagyok, folyamatosan tréningeztem és alig várom, hogy pénteken végre elkezdődjön a szabadedzés. A lehető legjobb eredményre törekszem az Ausztrál GP-n is" - fogalmazott Talmácsi.

A világbajnoki pontverseny állása három futammal a zárás előtt:

1. Kallio 201 pont
2. Lüthi 199
3. Talmácsi 156