Gazdát cserélt a pápa-Golf

Vágólapra másolva!
A pápa-Golfként elhíresült autó első "reklámfellépésére" szerdán este került sor, amikor eddigi tulajdonosa, a polgári szolgálatot teljesítő Benjamin Halbe a német televíziózás egyik legnépszerűbb beszélgetős műsorában átadta új gazdájának.
Vágólapra másolva!

A VW Golf az e-bay internetes árverési háznál cserélt gazdát, s vásárlója az az online kaszinó volt, amely már több ilyen különös e-bay vásárlással hívta fel magára a figyelmet: vett húszéves sajtos szendvics-maradványt, amely állítólag a Madonnát idézi fel, és megvette egy nagypapa botját és szellemét, hogy ne ijesztgesse tovább az unokát.

Halbe a kocsit januárban vette egy használtautó-kereskedésben, s csak később derült ki, hogy az előzőleg Josef Ratzinger nevén volt. Amikor a bíborost pápává választották, a fiatalember úgy döntött, eladja az autót. A 9500 euróért vásárolt kocsi mintegy 190 ezer euróért kelt el, de elérhetett volna magasabb árat is, ha a nagy érdeklődés miatt nem omlik össze az árverés utolsó perceiben az e-bay németországi szervere. Benjamin Halbe bejelentette: a bevételből tízezer eurót beteg gyerekek kezelésére adományoz.

Richard Rove, az immár híres online kaszinó képviselője, aki a kocsit átvette, nem is csinált titkot abból, hogy a sajtó érdeklődését remélik a vásárlástól, amint már a korábbi fura beszerzéseiktől is. Azt már nem tette hozzá, hogy ezeket az érdekes holmikat ugyan nagyon sok ezer dollárért, vagy euróért vásárolják meg, de a hírrel aztán tele van a világsajtó, míg ugyanezért a pénzért csak néhány percnyi televíziós reklámidőt tudnának vásárolni.