Rossi: Le Mans nem a kedvencem

Vágólapra másolva!
Valentino Rossi és a Yamaha gyenge pontja az esős körülmények voltak, hiszen az olasz általában nem tudta hozni a megszokott formáját nedves viszonyok között, és csak szenvedett a hondások mögött. De a kínai nagydíjon megváltozott ez a kép...
Vágólapra másolva!

Rossi simán megverte az esőmenőnek tartott Sete Gibernaut és Alex Barrost a Sanghaj mellett található pályán - bár mindketten problémákkal küzdöttek a versenyen -, és így Rossi még magabiztosabb lett abban a tekintetben, hogy a motorját szinte minden pályához és időjárási viszonyhoz könnyen tudják igazítani.

"Azok a változtatások használtak igazán és segítettek minket a győzelemhez az esős versenyen, amit a kínai nagydíj reggelén csináltunk. Alapvetően lágyabbra, kevésbé merevre állítottuk a villákat, és szerintem ezek a változtatások hasznunkra válnak majd száraz pályán is. Olyan körülmények között legyőzni Sete Gibernaut és Alex Barrost Sanghajban a leghihetetlenebb dolog. Számomra esőben ilyen gyorsnak lenni fantasztikus volt. Soha nem nyertem még azelőtt a Yamahával esőben, így ez nagyon speciális és fontos dolog volt.

Kicsit aggódtunk a hétvégén, mert Gibernau nagyon gyors volt. Gibernau és Barros mindig nagyon jók ilyen körülmények között, és szerintem ők is azt várták, hogy le tudnak majd győzni. A győzelem így a morálunknak nagyon jót tett! Le Mans nem tartozik a kedvenc pályáim közé, az utolsó évben problémáim voltak, és csak negyedik lettem. Egy kicsit trükkös lesz, ha az időjárás rosszra fordul majd, így remélem, szerencsénk lesz és száraz idő vár ránk, de legalább ha esik, már tudjuk, hogy jobban állunk mint a múltban" - nyilatkozta a tavalyi világbajnok, aki azt is elárulta, hogy a legnagyobb fenyegetést másvalakitől várja Le Mans-ban. Mégpedig attól az embertől, aki otthon fog versenyezni és Kínában a második helyet kaparintotta meg mögötte: Olivier Jacque az illető.

"Egy kicsit aggódom Olivier Jacque miatt, mert Sanghaj előtt azt mondta, hogy a kínai versenyt csak egy edzésként fogja fel, és a Le Mans-i versenyre fog koncentrálni. Második lett Kínában, ki tudja, mi fog Franciaországban történni!" - vélekedett Valentino Rossi.

MotoGP.hu