Rossi: Nagyon meg vagyok lepődve

Vágólapra másolva!
A Gauloises Yamaha és Valentino Rossi ismét történelmet május elsején, miután elsőként nyerte meg a Kínai Nagydíjat, fantasztikus teljesítményt mutatva az eső áztatta aszfaltcsíkon.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy csak a hatodik helyről kezdhette meg a versenyt, az ötödik körben át is vette a vezetést, miután megelőzte az addig vezető suzukis Kenny Robertset, és elkezdett meglépni az őt üldözőktől. Ezt az előnyt pedig a jelenlegi világbajnok nem engedte kicsúszni a kezéből. A kawasakis Olivier Jacque hét körrel a verseny vége előtt megelőzte Rossi nagy riválisát, Sete Gibernaut, és elkezdett közelíteni Rossihoz, de nem volt ideje komolyan megszorítani az olasz versenyzőt, és végül a második helyet szerezte meg. Rossi immár 25 ponttal vezeti a világbajnoki tabellát a Gibernaut az utolsó körben megelőző Marco Melandri előtt.

Valentino Rossi

"Az összes győzelmem közül a karrieremben ezt vártam volna a legkevésbé - nagyon meg vagyok lepve. Első alkalommal tudtam esős versenyen nyerni a Yamahával, így ez egy különleges győzelem. A hétvégén gondjaink voltak a motor beállításával, de a csapat csinált pár módosítást az este, megváltoztatták az első villa beállításait és a warm-up-on már jobb is volt. Jó startot vettem a versenyen, és meg is lepődtem, hogy milyen hamar az élre tudtam törni. Rengeteg víz volt a pályán, így 100%-osan kellett végig koncentrálnom. Csak egy hatalmas köszönetet tudok Jeremy Burgessnek mondani és a csapat többi tagjának, na és a Yamahának is, mert keményen dolgoztunk ezért a győzelemért."

Colin Edwards

"Jól kaptam el a rajtot, de volt pár srác, aki hős akart lenni az első kanyarban, és kicsit megnehezítették a dolgomat. Utána próbáltam előretörni, de az esőfüggöny gátolt benne, és kockázatos volt az ideális ívről letérni. Ahogy tisztább lett előttem a pálya, olyan tempóban tudtam menni mint a versenyzők legelöl, de volt egy kis gondom a visszaváltásoknál a gumikkal egyetemben, így a nyolcadik helynél jobbat nem tudtam hazahozni. Csalódott vagyok, de jó volt esőben versenyezni, és tudjuk, hogy jó úton vagyunk a szezon hátralévő részére."

Davide Brivio

"Ez egy fantasztikus nap volt számunkra - Valentino egyszerűen nagyszerű volt. Ez volt az első esős versenyünk a tavalyi jerezi futam óta, és szerintem láthattuk, mennyit fejlődött a motor, így nagy köszönettel tartozunk az egész csapatnak és a mérnököknek, akik keményen dolgoztak a nagy nyomás alatt. Colin számára a rajthely nehezítette a dolgot, de a tempója jó volt és szerzett pár nagyon fontos pontot. Hatalmas öröm számunkra a kínai győzelem, és ez fontos, mert most már vezetünk az egyéni, a csapat- és a gyártói tabellán is. Csak így tovább!"

MotoGP.hu