Fokozott óvatosságra inti a motorosokat a rendőrség

Vágólapra másolva!
A kedvező időjárási viszonyok következtében megnőtt motoros forgalom és az emiatt megemelkedett motoros balesetek miatt a rendőrség fokozott óvatosságra hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A rendőrség ezt annak kapcsán tett közzé, hogy pénteken két halálos motorkerékpáros baleset is történt. Az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján vasárnap közzétett adatok szerint Dunakeszi külterületén egy 20 éves motoros előzés közben vesztette életét. A Zala megyei Rezi külterületén pedig egy 19 éves fiatalember motorkerékpárjával kisodoródott, majd a víznyelő árokba csúszott. A motoros a helyszínen meghalt, az adatok szerint nem viselt bukósisakot.

"A gyakori motorkerékpáros balesetek arra figyelmeztetnek, hogy vezetőik nem elég felkészültek, illetve nem választják meg helyesen a sebességet. A motorosok sérülékenyebbek a gépjárművezetőknél, őket nem védi a jármű karosszériája, sokszor egyetlen, meggondolatlan magatartás következtében a balesetet okozóból egyben sérült lesz" - mutat rá közleményében a rendőrség.