MotoGP: Talmácsi második a sanghaji időmérőn

Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint 15 óra 15 perckor vette kezdetét a nyolcadliteresek első időmérője Sanghajban, ahol eső fogadta a pályára érkező versenyzőket.
Vágólapra másolva!

Az időmérő vége felé hihetetlen gyorsan változott a sorrend a körülmények miatt, és olyan versenyzők tűntek fel az időtábla elején, akik általában a mezőny második felében szoktak szerepelni. Ilyen meglepetésember a spanyol Hernandez vagy a honfitárs Espargaro.

Az időmérőn végük Fabrizio Lai végzett az élen 2:25.318-as idejével, és tőle csak 0.334 másodperccel lemaradva Talmácsi Gábor volt a második legjobb és egyben a leggyorsabb KTM-es versenyző. A harmadik helyre végül a spanyol Espargaro jött be, Gábortól 0.074 másodpercre lemaradva. A negyedik helyre Talma csapattársa, Julian Simon futott be 2:26.241-el.

Az eddig jól szereplő svájci Thomas Lüthi a hetedik, Mika Kallio pedig a kilencedik helyet tudta csak megcsípni. Sajnos Iminek nem sikerült jelentőset javítania, így a 36. helyen zárta az időmérőt 2:39.850-nel, 14.532 másodpercre lemaradva Lai-tól. Sajnos ezzel az eredménnyel kívül esik a 107 százalékos határon, így a második időmérőn dől majd el számára minden. De a visszatérő Manuel Poggiali sem veregetheti meg saját vállát, hiszen a 23. hely nem igazán fényes pozíció.

motogp.hu