Bemutatták a Honda CB1300-as fejidomos változatát

Vágólapra másolva!
A múltidézés jegyében öltöztették fel a Honda legnagyobb, soros négyhengeres motorját. Az új CB1300S formájával a 80-as éveket idézi, ám a retro vonalak alatt a legkorszerűbb technika található.
Vágólapra másolva!

A CB1300-as sikerét meglovagolva a Honda idén piacra dobja az óriási túragép fejidomos változatát. A légterelő megrajzolásakor a 80-as évek paripái adták az ihletet, akárcsak a szintén nosztalgikus érzelmekre ható Kawasaki ZRX 1200 R esetében. A Honda sajtóközleménye az 1983-as CB1100RD-t és a legendás CB1100RB-t említi meg a felmenő között.

A múltidéző fejidomban azonban már a legmodernebb, multifunkciós műszerfal lapul, amit egy kicsit átdolgoztak az alapmodellhez képest. Az S változat praktikumát tovább növeli, hogy egy-egy tárolórekeszt alakítottak ki a jobb, illetve a baloldalon, ez utóbbi ráadásul zárható. A fenti különbségeket leszámítva a CB1300S műszakilag teljesen megegyezik a csupasz változattal. A fejidomos CB piros-gyöngyházfehér, illetve feketemetál fényezéssel lesz rendelhető tavasztól, áráról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni a Honda hazai importőre.