MeCHEVilág? - Chevrolet Lacetti SW 1.6 16V

Vágólapra másolva!
Pár éve, amikor először hallhattunk a Daewoo "világuralmi" terveiről, még mindenki hitetlenül ingatta a fejét. A vezető autógyártók közé bekerülni korántsem egyszerű feladat, még akkor sem, ha napjaink legnagyobb felvevőpiacai - Kína és India - fekszenek a szomszédban. A koreaiak azonban nagyon eltökéltek, rendületlenül ontják a sikerre ítélt tömegmodelleket. Legújabb adujuk a Lacetti Station Wagon lehet - természetesen már Chevrolet név alatt...
Vágólapra másolva!

Chevrolet Lacetti SW 1.6 16V - műszaki adatok

A vizsgált tesztalany nem az a szívdöglesztő típus. Inkább a visszafogott családapák és árérzékeny vállalkozók szája íze szerint készült, mellőzve minden formai és tartalmi merészséget. Az ötajtós kivitelt megálmodó Italdesign itt már nem nyújtott segédkezet, a karosszériát a GM Daewoo bupyongi desingközpontja tervezte. Céljuknak megfelelően széles társadalmi rétegeknek imponáló, hivalkodásmentes járművet hoztak össze, mely a biztonság kedvéért projektoros első és kristályszerű hátsó lámpákat kapott, nehogy valaki azt higgye, ötéves autókat kínálnak.

Alakul...

Az utastér hasonlóképpen visszafogott és funkcionális. Az anyagminőség mindenhol kielégítő, legyen szó az ajtókárpitokról vagy a műszerfalról, csakis kitűnően megmunkált, kellemes tapintású műanyagokkal találkozhatunk. A vezetőülésen helyet foglalva kis képzelőerővel már-már Chevroletben érezhetjük magunkat. Igaz, a kezelőszervek kissé akadozva járnak, azért valami átszűrődik a GM által ígért minőségjavulásból.

Forrás: Autó-Motor


Vám és rév

Forrás: Autó-Motor


Forrás: Autó-Motor


Happy end

A tartalomból:
Teszt: Ford Focus 2.0 TDCi Ghia, Audi A3 Sportback 2.0 TDI, Fiat Panda 1.2 4x4 Climbing, BMW X3 2.5i és X5 3.0d
Menetróba: Skoda Octavia Kombi, Peugeot 607 2.7 V6 TDi
Technika: Euro-NCAP törésztesztek



Kovács Zsigmond, fotó: Hilbert Péter