Turi a bajnok

Vágólapra másolva!
A szezonzáró Zemplén-ralin győzött és első abszolút magyar bajnoki címét ünnepelheti a a Turi Tamás, Kerék István kettős (Skoda). A versenyen és összetettben is másodikak lettek a címvédő Benikék (Ford), harmadikként Herczigék skodáztak a célba.
Vágólapra másolva!

Szombati előnyüket még növelték is Turiék a csúszós aszfalton, Benikéknek és Herczigéknek meg kellett elégedniük a dobogó alsóbb fokaival. Turi két, Benik egy szakaszt nyert. Míg a címvédő Benik annak örülhet, hogy a számára igen balszerencsés szezont viszonylag szépen zárta, Herczig pár hónapja nem is álmodhatott arról, hogy ilyen komoly szerepet játszik a legjobbak között.

Negyedik lett Spitzmüller, hétből hetet nyert, s persze ismét N-es (és N4-es) bajnok. Ötödik lett Michna, végre valami eredmény a Hyundai WRC-vel. Hatodikként a legjobb A-s lett Botka Dávid alig pár tizeddel az A6-os győző Kakusziék és szintén nem sokkal Turánék előtt. Pontot szerzett még Botka Krisztián és ifj. Rabócsi.

A7-ben Pálinkásék (VW Golf Kit-Car) nyertek, A5-ben Subáék (Skoda Felicia), N3-ban Hadikék (Opel Astra GSI), N2-ben Bereczkiék (Honda Civic VTI), a H csoportban, a VFTS-ek között Maticsék.

Ami a szezont illeti egy rövid összegzés erejéig: a nyolc futamból négyet Turi nyert, kettőt Herczig, egyet-egyet Benik és Asi, aki bár az utolsó futamig a legtöbb pontot gyűjtötte, a mínuszolás miatt mégsem ő várhatta éllovasként a Zemplén-ralit (majd ki is esett rögtön a második szakaszon, alaposan összetörve a Mitsubishit). Újabb A-s és A8-as bajnoki címe vigasztalhatja.

A6-ban és Super 1600-ban már korábban eldőlt, hogy ismét Bútoréké az elsőség, nem is rajtoltak sem a Mecsek-ralin, sem a szezonzárón. A7-ben Tárnokék a bajnokok Renault Megane Maxijukkal, A5-ben pedig Gondáék (Skoda Felicia). N3-ban Hadikék, N2-ben Zsolték (Peugeot 106 S16), H-ban Maticsék.

4. SZK Transzport Rallye, végeredmény, élcsoport:
1. Turi, Kerék I. (Skoda Octavia WRC) 53:32.5 perc
2. Benik, Rácz (Ford Focus WRC) + 27.4 mp
3. Herczig, Tóth I. (Skoda Octavia WRC) + 2:19.3 p
4. Spitzmüller, Bahor (Mitsubishi Lancer) + 3:29.6 p
5. Michna, Zsíros (Hyundai Accent WRC) + 4:32.8 p
6. Botka D., Komáromi (Mitsubishi Lancer) + 4:52.1 p
7. Kakuszi Zs., Kakuszi Cs. (VW Polo) + 4:53.5 p
8. Turán, Csökő (Mitsubishi Lancer) + 5:07.8 p
9. Botka K., Mihalik (Mitsubishi Lancer) + 5:29.3 p
10. ifj. Rabócsi, Somogyi (Mitsubishi Lancer) + 5:32.5 p